Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oblíbené Tatrhy se v neděli 15. září na promenádě jablonecké přehrady rozloučí s létem

10. 09. 2019 | 12:01

V neděli 15. září se na promenádě jablonecké přehrady odehrají poslední tatrhy letošního roku. Oblíbená akce, kterou pravidelně navštěvují tisíce lidí, tentokrát představí více jak 100 stánků. Nebude chybět bleší trh, skvělé jídlo a originální móda a design.

tatrhy stanek22.4.Liberec
Tatrhy

Za normálních okolností je tu dětské hřiště a promenáda pro cyklisty a pěší. V polovině září už ruch kolem jablonecké přehrady většinou utichá a sídliště Mšeno se pomalu začíná barvit do podzimních barev. Na jednu zářijovou neděli se sem přesune centrum města. Na jablonecké sídliště Mšeno se totiž již po druhé chystají tatrhy. Festival jídla, hudby, umění a designu, který před třemi lety začal organizovat spolek dobrovolníků, putující z místa na místo, a lákající lidi z blízka i z dálky.

TatrhyDo Jablonce se sjede více než 100 stánků mladých tvůrců a návrhářů, podzimní tatrhy by ale měly být také ve znamení špičkového jídla ze všech koutů republiky. “Základ tatrhů je vždycky na tom nejlepším z místního jídla a pití, ale pomalu se nám začíná dařit lákat i skvělé kuchaře z větší dálky. Poprvé tu narazíte na food truck Medy Chef, kterého můžete znát z pardubických Automatických mlýnů nebo pražská Mácova kára,” popisuje jedna z pořadatelek Kristýna Ptáčková.

Jídlo je jedna věc, ale tatrhy by nebyly kompletní bez design marketu, kde pravidelně najdete desítky opravdu talentovaných řemeslníků a umělců. Tak to bude i v Jablonci, řada z nich se do Jizerských hor podívá poprvé. “Na každých tatrzích se snažíme obměňovat minimálně třetinu prodejců. Kdysi jsme se báli, že nám brzo dojdou nápady, ale daří se nám lákat tvůrce ze všech koutů republiky a pomalu pronikáme i do zahraničí,” vysvětluje další z týmu tatržen Aneta Reichmannová.

Tatrhy

Kromě jídla a designu bude celý den postaráno o hudební program a v plánu je i několik divadelních vystoupení. Nedílnou součástí akce je také sousedský bleší trh a desítky atrakcí a workshopů pro děti i dospělé.

Tatrhy se odehrají v neděli 15. září na břehu jablonecké přehrady v ulici Mšenská. Začínají v 10:00 a pokračovat budou až do pozdního odpoledne.

Informace k programu:

Na promenádě

10 - 13 Busking žáků Studia Kokos

13:15 - 14:00 Smyčcové kvarteto

14:15 - 15:15 Goji

15:15 - 15:30 Taneční improvizace TS Magdaléna

15:30 - 17:00 Goji

Ve vnitrobloku

10 - 11 Markéta Nikenday & Grande Rande

11 - 11:20 Divadlo Jednoho Edy

11:30 Parkour

12 - 13 Loop Station

13 - 13:45 Imjoy (divadelní improvizace)

14 - 15 Bubenický workshop

15 - 16 Annie Pity

16 - 17 Juraj Hellebrandt

Další doprovodný program:

Jízdy na koních

Workshopy pro děti i dospělé

Autorské graffity před zraky diváků

Dětský koutek od nového jabloneckého hračkářství Grónská Země

Kadeřnictví pod otevřeným nebem

Hřiště a aktivity pro děti od TJ Sokol

TZ/Veronika Iblová