Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Od úterý budou na interně a ortopedii v nemocnici v Jablonci zakázané návštěvy

05. 02. 2024 | 20:09

V městské nemocnici v Jablonci nad Nisou budou od úterý zakázané návštěvy na interně a ortopedii. Důvodem je zvýšený výskyt virových onemocnění v populaci. ČTK o tom dnes informovala mluvčí města Jana Fričová. Zákaz bude platit do odvolání.

nemocnice surgery-1807541 1280
Ilustrační foto

Nemocnost v Libereckém kraji v posledních týdnech roste. Za poslední týden stoupl počet případů akutních respiračních onemocnění o sedm procent. Na 100.000 lidí je 1961 nemocných, před týdnem to bylo 1837. Ve všech okresech Libereckého kraje je nemocnost nad epidemickým prahem, za který hygienici označují 1600 případů na 100.000 lidí. Na Jablonecku jich je podle tohoto přepočtu 1645.

Z páteřních nemocnic v kraji je jablonecká zatím jedinou, která se rozhodla zakázat návštěvy. V Krajské nemocnici Liberec zatím platí pro návštěvy jen doporučující pravidla, do nemocnic v Semilech a Jilemnici mohou návštěvníci za pacienty, jen pokud mají nasazený respirátor a jejich návštěva je i časově omezena.

čtk