Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Osm jabloneckých strážníků převzalo ocenění za odsloužená léta v řadách Městské policie z rukou jejího ředitele a primátora města

07. 12. 2019 | 13:55

Osm strážníků převzalo ocenění za odsloužená léta v řadách Městské policie Jablonec nad Nisou z rukou ředitele MP Romana Šípka a primátora města Jiřího Čeřovského. Už pětadvacet let nosí uniformu městského strážníka Josef Penz.

mp jablonec IMG 3336
Foto: Jana Fričová

Za deset let služby u MP Jablonec nad Nisou převzali ocenění Lubomír Bartoš, Ivana Bohuslavová, Vladimír Khol, Vladislav Rázek, Petr Stránský a Stanislav Svatý. Dvacet let odsloužili Jiří Šimůnek a Petr Vaňura a pětadvacet let u jablonecké MP oslavil Josef Penz.

Vaše práce není jednoduchá, veřejnost má často zkreslenou představu, jaké jsou vaše povinnosti. Vaší práce si vážím a bude-li třeba, vždy vás podpořím, ale na druhou stranu očekávám výkony a budu si je kontrolovat,“ prohlásil před vlastním oceněním osmi strážníkům Městské policie Jablonec nad Nisou primátor Jiří Čeřovský.

Ředitel MP Roman Šípek vysvětlil, proč tentokrát jablonecké městská policie nebude vyhlašovat strážníka roku, jak je ve městě zvykem už od roku 2009. „Celý tento rok byl v duchu vzájemného seznamování. My, jako nové vedení městské policie, jsme dali najevo své představy, které nyní vy zhmotňujete. Proto strážníka roku vyhlásíme až v roce 2020. Tentokrát poděkujeme za dlouholetou práci,“ předeslal Šípek s tím, že důležitá je vzájemná loajalita ve sboru. „Chci od vás práci, ale vy můžete ode mě čekat zastání,“ ujistil všechny strážníky Roman Šípek.

TZ/Jana Fričová