Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pavilon intenzivní medicíny, nová dominanta areálu jablonecké nemocnice, soutěží o cenu Karla Hubáčka

13. 06. 2020 | 12:42

Do Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2020 přihlásil svého zástupce také Jablonec nad Nisou. O titul se uchází nový pavilon intenzivní medicíny v areálu městské nemocnice.  

"Domníváme se, že jde o zajímavý objekt, který má navíc velký přínos pro obyvatele Jablonecka jako špičkově vybavené zdravotní pracoviště,“ komentuje přihlášku do soutěže náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Pětipatrový moderní pavilon statutární město slavnostně otevřelo v lednu tohoto roku. Autorkou návrhu je Tereza Jirásková, projekt zpracovala projekční kancelář Ateliér H1 & Ateliér Hájek, s. r. o. Investorem byl Jablonec nad Nisou, zhotovitelem Metrostav, s.r.o. Stavba trvala necelé dva roky a náklady na ni se rovnají částce 164,8 mil. korun.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci.

JN/Jana Fričová