Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pětadvacet tisíc z výtěžku ze vstupného na ples statutárního města Jablonec připadne kavárně Floriánka

26. 09. 2020 | 8:02

Ples statutárního města Jablonec nad Nisou je významnou událostí plesové sezóny. Část výtěžku ze vstupného a prodeje slosovatelných programů je vždy věnováno sdružení nebo organizaci, věnujících se práci s dětmi, postiženými, seniory či sociálně slabými. Pokud Covid-19 konání plesu nezabrání, pak tentokrát příspěvek ve výši 25 tis. korun připadne organizaci FOKUS Liberec, o.p.s., konkrétně jablonecké kavárně Floriánka.

kavárna florianka 9224394c2a3061ce37b73cf57af60298
Jablonecká kavárna Floriánka

FOKUS Liberec, o.p.s., poskytuje sociální služby a zaměstnává osoby s duševním onemocněním od roku 1993. V současné době působí na Liberecku, Jablonecku, Českolipsku, Novoborsku, Tanvaldsku a Frýdlantsku. Posláním organizace je podpořit duševně nemocné lidi v samostatném rozhodování, jednání, řešení své sociální, pracovní a zdravotní situaci. Proto zřizuje sociální služby chráněného a podporovaného bydlení, pracovní rehabilitace, terénní programy a nabízí pracovní příležitosti na chráněných pracovištích.

„Kavárna darované finanční prostředky použije na dovybavení nových prostor chráněného pracoviště určeného pro devět zaměstnanců se zdravotním postižením a pro nácvik pracovních dovedností,“ říká primátor Jiří Čeřovský s tím, že případný šek předá do rukou zástupce kavárny na městském plese v Eurocentru 13. února 2021.

JN/Jana Fričová