Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pirátská loď na dětském hřišti u jablonecké přehrady je opět bezpečná 

30. 06. 2024 | 5:42

Dětské hřiště u jablonecké přehrady je opět bezpečné. Chyba, která se stala při opravě jednoho herního prvku, je odstraněná. Město děkuje veřejnosti, že na ni prostřednictvím aplikace Munipolis upozornila.

Dětské hřiště u bistra Základna na břehu jablonecké přehrady je vyhledávané, protože obsahuje atraktivní herní prvky. Jelikož ale hřiště slouží už od roku 2007, jsou některé z nich dožilé. Konkrétně se to týkalo Potopené lodi Korzár. „Strážní koš už jsme byli nucení odstranit úplně a přes aplikaci Munipolis k nám přišla informace, že také prkna na palubě lodi jsou uvolněná. Obratem jsem objednali jejich upevnění,“ shrnul situaci Jan Čermák z oddělení cirkulární ekonomiky jabloneckého magistrátu.

Pracovník technických služeb prkna skutečně okamžitě přišrouboval, avšak nešťastně. Zvolil dlouhé vruty, které pak nebezpečně trčely ze spodní části paluby. „Přes aplikaci Munipolis nám přišla zpráva i s fotografií stavu. Proto bylo možné operativně chybu napravit. Prvek je už opravený a bezpečný,“ říká jablonecká náměstkyně pro životní prostředí a strategii Lenka Opočenská a dodává: „Město se za toto nedopatření omlouvá a zároveň děkuje za oznámení. Je vidět, že aplikace Munipolis funguje a také díky jejímu užívání lze na podobné podněty rychle reagovat.“

Jablonec nad Nisou spravuje 46 dětských hřišť. Každý rok do jejich údržby, obnovy a opravy investuje kolem 2 mil. korun. V souvislosti s budováním nového zázemí u přehrady se nyní na hřišti u Základny objevily nové atrakce pro děti, a těmi jsou bagry na pískovišti. Zároveň tu město vybudovalo také nový altán, který poskytuje stín. Nové herní prvky jsou také u zcela nového stánku zvaného U Hráze.

JN/Jana Fričová