Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po schodech se bude na jabloneckou radnici chodit určitě až do poloviny příštího roku

24. 11. 2019 | 17:12

V září vzali jablonečtí radní na vědomí havárii oběžného výtahu páternoster v radnici. Uložili tajemníkovi magistrátu, aby předložil zadávací dokumentaci pro vypsání výběrového řízení na dodávku generální rekonstrukce.

Na nevyhovující stav oběžného výtahu už řadu let upozorňovala servisní organizace. Proto oddělení vnitřní správy generální rekonstrukci páternosteru připravovalo již od roku 2013,“ říká primátor města Jiří Čeřovský.

V současné době je stav výtahu takový, že většina strojních částí je navržená k výměně. Oprava páternosteru se odhaduje na 6 milionů korun bez DPH s tím, že součástí zakázky je komplexní servis zařízení po dobu dvou let,“ komentuje stav oběžného výtahu v radnici tajemník Marek Řeháček a dodává, že v prvních letech provozu je třeba servis častější. „Některé mechanické části jsou totiž vyrobené z dubového dřeva a je třeba je pravidelně napouštět mazivy.“

Foto: SMJ

Oběžný výtah nejezdí na jablonecké radnici od léta tohoto roku. Pokud se podaří výběrové řízení, tak by oprava mohla začít co nejdříve. „Vzhledem k originalitě jednotlivých dílů je jejich výrobní doba stanovená na řadu měsíců. A tak doufáme, že by výtah mohl znovu jezdit o prázdninách příštího roku,“ říká tajemník Řeháček.

TZ/Jana Fričová