Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Podpořte s brankářem Honzou Hanušem malého Lukáše. Potřebuje vozík, ortézy i rehabilitaci

18. 04. 2022 | 18:35

Jablonecký brankář Jan Hanuš spolu se svými spoluhráči inicioval podporu finanční sbírky na webu Donio.cz na pomoc malému Lukášovi, který potřebuje zajistit nákup zdravotnického materiálu a zaplacení speciální cvičení na pohybové ústrojí.

lukašek
Foto z www.donio.cz

Když se Luky narodil, praskla mu v mozku cévka. Vše se okamžitě začalo ubírat směrem, na který jsme nebyli jako rodiče vůbec připraveni. Vyšetření, lázně a cvičení. Ve třech letech se přidala epilepsie, v pěti byl diagnostikován Aspergerův syndrom a v šesti letech spánková epilepsie.

Jakákoli léčba tohoto typu epilepsie byla neúspěšná, a tak ho během spánku celou noc trvající záchvaty začaly postupně srážet mentálně dolů. Vše, co uměl, postupně zapomínal, až skončil na hraně středně těžké mentální retardace.

Do toho všeho musel díky omezené motorice podstoupit řadu operací, které byly vždy díky neukončenému růstu úspěšné jen po krátkou dobu. Aktuálně potřebuje velkou rekonstrukci kyčle. V chodítku ujde jen krátkou vzdálenost a je tedy hlavně odkázán na invalidní vozík.

Z naší kabiny je v kontaktu s Lukášovou rodinou brankář Jan Hanuš, který je také iniciátorem této akce na našem stadionu. „S mamkou Lukáše jsem ve spojení, známe se a poprosila nás o pomoc. Lukáš už tady byl i několikrát na fotbale, je to velký fotbalový fanda a budeme rádi, když mu společně ulehčíme život, protože od narození má zdravotní problémy. Sbírka je na nový vozík pro Lukáše a specializované cvičení, které mu pomůže se alespoň částečně vrátit do běžného života,“ říká ke sbírce Jan Hanuš.

Na co budou peníze použity?

Nákup invalidního vozíku, jehož cena je aktuálně okolo 100 000 Kč.

Speciální ortézy na podporu chůze s novým chodítkem za 90 000 Kč.

Speciální intenzivní cvičení pohybového aparátu v ceně 53 000 Kč za čtyři týdny cvičení.

https://www.donio.cz/pro-lepsi-zivot-lukaska

převzato z www.fkjablonec.cz