Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Povodí Labe připravuje opravu koruny hráze přehrady Mšeno v Jablonci nad Nisou

16. 07. 2019 | 5:49

Stavební práce znemožní od září užívání komunikace na hrázi přehrady Mšeno v Jablonci nad Nisou. Účelem stavby je oprava porušených konstrukčních vrstev koruny hráze, ochrana před zatékáním srážkových vod, prodloužení životnosti vodního díla a zlepšení stavu komunikace na hrázi. 

jablonec hráz přehrada DSCN0006
Foto: www.mestojablonec.cz

Po provedení nových hydroizolací budou opraveny povrchové vrstvy vozovky a chodníků, oprava zábradlí a přespárování pohledových kamenných bloků na koruně hráze.

Stavební práce začnou v září 2019 a potrvají do listopadu 2020. Komunikace na hrázi bude po tuto dobu zcela uzavřena. Pro průchod bude možné využít chodník v podhrází, který nebude stavbou dotčen. Nádrž zůstane během prací napuštěna. 

Stavební práce za 18,8 mil. Kč provede společnost EUROVIA CS, a.s., závod Liberec. Žádáme všechny obyvatele Jablonce nad Nisou a návštěvníky, aby respektovali omezení vyplývající ze stavebních prací.

www.mestojablonec.cz