Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Prázdninové měsíce budou v Jablonci sloužit k opravám a přestavbám školských zařízení

14. 07. 2020 | 7:51

Prázdninové měsíce tradičně slouží k opravám a přestavbám školských zařízení. Nejinak je tomu také letos. I když prošel městský rozpočet restrikcemi, plánované opravy zůstaly vesměs zachované. Většinou je provádí oddělení správy nebytových objektů jabloneckého magistrátu, které za opravy letos zaplatí přes dva miliony korun.

škola dívky kids-1093758 1280
Ilustrační foto

Opravy za více jak dva miliony korun se týkají mateřských i základních škol. Pracovat se na nich bude v průběhu prázdnin tak, aby od září bylo vše opět v provozu. „Po prázdninách tak bude mít nové sociální zařízení Mateřská škola v ulici Tichá za 721 tis. Kč, opravenou střechu za 241 tis. korun získá MŠ Švédská, 40 tis. korun bude stát oprava kanalizačních stoupaček v MŠ Střelecká,“ vypočítává některé opravy ve školních budovách jablonecký ekonomický náměstek Milan Kouřil s tím, že 321 tis. korun bude stát kompletní oprava plotu včetně podezdívky v MŠ Mechová a u Speciální mateřské školy v ulici Palackého je třeba opravit fasádu a dlažby u hlavního vstupu za 177 tis. korun.

Věnovat se budeme také základním školám – v Mozartově ulici musíme opravit sociální zařízení a kabinety v budově družiny, což vyjde na 188 tis. korun, a kanalizační stoupačky za 35 tis. ve škole. Na venkovní schodiště rýnovické ZŠ Pod Vodárnou máme rozpočtovaných 51 tisíc, v ZŠ Šumava nás čekají opravy kanalizační a vodovodní stoupačky za 127 tisíc a v ZŠ Liberecká 31 oprava povrchu dvora za 167 tis.,“ konstatuje vedoucí oddělení správy nebytových objektů Václav Kotek.

Investice do oken repasovaných i replik

Rozsáhlou rekonstrukcí projde MŠ Husova, kde se budou letos měnit okna za jejich repliky, některá projdou repasí stejně jako vstupní dveře. „Školka je památkově chráněným objektem. Začistíme také vnější i vnitřní omítky kolem oken, popřípadě vnitřní nátěry, obložení a obklady, které budou výměnou poškozené,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček. Práce na výměně oken potrvají do konce srpna a vyjdou zhruba na 1,8 mil. korun.

JN/Jana Fričová