Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Před jabloneckou radnicí se představí nové autobusy. Jezdit začnou od února

17. 01. 2023 | 15:25

Ve čtvrtek 19. ledna budou na Mírovém náměstí před radnicí vystavené nové autobusy Mercedes-Benz Conecto a Rošero s hybridním pohonem, které budou od 1. února jezdit v jabloneckých ulicích. Veřejnost si je bude moci prohlédnout od 12 do 17 hodin.

busJN23
Foto: SMJ

Od 1. února 2023 přebírá autobusovou dopravu v Jablonci nad Nisou a v okolních obcích po dvou letech nový dopravce, a to na základě vítězství ve výběrovém řízení.

Foto: SMJNově tak bude městské linky do konce ledna 2028 zajišťovat ČSAD Slaný, který je součástí společnosti ICOM transport, a.s. Pro provoz na Jablonecku nakoupil dopravce zcela nové autobusy Mercedes-Benz Conecto a Rošero s hybridním pohonem, které nabízí úspornější řešení v pomalejším městském provozu.

Hybridní autobusy zároveň nabízí vysoké bezpečnostní standardy jak cestujícím i řidičům. Pro Jablonec nad Nisou společnost ICOM transport zakoupila 27 nových zmodernizovaných autobusů s hybridním pohonem, klimatizací, elektrickým informačním systémem, povelovou soustavou pro nevidomé, bezbariérovým přístupem a samozřejmostí je Wi-Fi připojení. V autobusech si budou moci cestující během jízdy nabít i drobnou elektroniku pomocí USB zařízení. Oba typy budou k vidění ve čtvrtek 19. ledna před jabloneckou radnicí na Mírovém náměstí, kde si je v době od 12 do 17 hodin bude moci každý prohlédnout. Do jabloneckých ulic vyjedou ve středu 1. února.

JN/Jana Fričová