Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přednášky učí bezpečné chování chodců i povinnou výbavu kol, děti mají nejraději policejní výstroj

19. 12. 2021 | 5:45

Během října a listopadu navštívil preventista městské policie 14 mateřských škol v Jablonci nad Nisou. Předškoláky seznámil s maskotem MP Pandou Fandou a bezpečným chováním v dopravě. Dvaceti přednášek ve 14 mateřských školách se od začátku školního roku zúčastnilo celkem 1014 dětí.

První část školního roku do Vánoc patří v preventivní činnosti MP Jablonec nad Nisou vždy mateřským školám. „V průběhu října a listopadu navštívil jsme navštívili celkem 14 mateřských škol s interaktivními prezentacemi a přednáškami, za předškoláky přicházel také maskot jablonecké městské policie Panda Fanda, jehož příběh jsme tentokrát orientovali do oblasti dopravy,“ říká Miloslav Lejsek, referent prevence kriminality MP Jablonec nad Nisou.

Podle Lejska se téma přednášek zaměřilo na bezpečné chování chodců a cyklistů, povinnou výbavu kol, světelné signály a dopravní značky. „Dále se děti seznámily s uniformou strážníků, jejich výstrojí a výzbrojí. Na závěr si mohly vyzkoušet některé součásti výstroje a také postup při zastavování vozidel. Tato část přednášky vždy velký ohlas,“ dodává Miloslav Lejsek s tím, že MP věnovala dětem i malý dárek - nové omalovánky s Pandou Fandou a reflexní pásek.

JN/Jana Fričová