Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při pietním aktu v Jablonci promluví zkušení politici i student, chystá se i Freestyle show

15. 11. 2019 | 12:11

Třicáté výročí sametové revoluce a Mezinárodní den studentů si v Jablonci nad Nisou připomenou pietním aktem, sportovně-kulturním mítinkem před radnicí i kytarovým koncertem v kostele sv. Anny. Součástí oslav budou také mimořádně otevřené výstavy.

JNlistopad
Foto: SMJ

Pietní akt začne u památníku Bojovníkům za svobodu vlasti 1938-1945 a obětem bezpráví 1978-1989 v parku v ulici Generála Mrázka ve 13 hodin a kromě představitelů města zde promluví také dva zástupci mladé generace, studenti jabloneckého Gymnázia U Balvanu Filip Matula a Tomáš Hejkal.

„O hodinu později je připravený velký happening před radnicí na Mírovém náměstí nazvaný Studenti sobě. Diváci uvidí Freestyle show na MTB kole jezdce Vilibalda Vítka a představí se písničkáři Michal Horák a Tomáš Hejkal,“ zve na Mírové náměstí Lucie Kocourková z jabloneckého magistrátu. Další program pak pokračuje v kostele sv. Anny. Tady Jablonecké kulturní a informační centrum připravilo od 17 hodin koncert kytaristy Štěpána Raka.

Milovníci výstav budou mít v neděli poslední možnost zhlédnout venkovní panely v ulici Komenského, kde je expozice fotografií nazvaná Před listopadem ´89. „Mimořádně v neděli bude možné navštívit také výstavu Svědectví 68-89/Třicet let svobody v Domě Scheybalových, a to od 10 do 17 hodin,“ připomíná ředitel JKIC Petr Vobořil s tím, že od 10 do 15 hodin bude k vidění také výstava Rekreace za rohem v kostele sv. Anny.


JN/Jana Fričová