Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pro elektronické zápisy do škol koupí jablonecký magistrát uživatelsky vstřícný software

23. 06. 2021 | 6:37

Už druhé zápisy do škol a školek proběhly v Jablonci nad Nisou kvůli koronaviru bez dětí. Na základě dvouletých zkušeností s novou formou zápisu tak budou v městem zřizovaných školách nadále jednotně zápisy od příštího školního roku už jen elektronické. Proto magistrát pořídí nový software, který město vyjde na více jak dvě stě tisíc korun.

PCženaOK
ilustrační foto

„Oddělení školství se myšlenkou elektronických zápisů do základních a mateřských škol zabývá již několik let. Současná generace většiny rodičů je dostatečně počítačově gramotná, navíc elektronické zápisy prověřila také doba koronavirová, kdy přihlášky do MŠ a ZŠ bylo možné podat pouze elektronicky nebo vhodit do schránky,“ konstatuje Zdeňka Květová, vedoucí oddělení školství, s tím, že zápisy pro školní rok 2022/2023 budou pouze elektronické.

Magistrát proto zakoupí software, který bude uživatelsky vstřícný pro zákonné zástupce dětí a zjednoduší administraci školám. Výhodou je i fakt, že město tak bude mít v průběhu zápisu aktuální přehled. „Jablonec má v plánu zakoupit aplikaci Zápis do škol firmy RedWeb, s.r.o., kterou využívá 12 měst v České republice pro zápisy do mateřských a devět pro zápisy do základních škol. Například v Liberci probíhají elektronické zápisy prostřednictvím zmíněné aplikace s dobrou zkušeností už čtvrtým rokem,“ tvrdí tajemník magistrátu Marek Řeháček. Jablonečtí radní proto schválili nákup software za cenu 223 tis. korun s tím, že roční platba za aplikaci činí necelých 43 tis. korun.

JN/Jana Fričová