Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Provozovatel autobazaru na Jablonecku způsobil svým zákazníkům škodu za 3 miliony Kč

07. 06. 2019 | 18:03

Provozovatel autobazaru na Jablonecku připravil své zákazníky podle policie o více než tři miliony korun. Za podvod a zpronevěru hrozí pětačtyřicetiletému muži až osm let vězení. Na webu policie o tom dnes informovala jablonecká mluvčí Dagmar Sochorová.

auto staré car-1245780 1280
Ilustrační foto

Trestné činnosti se podle policie dopouštěl od listopadu 2017 do podzimu loňského roku, autobazar už půl roku neprovozuje. Muž převzal do komisního prodeje 17 vozidel od jejich majitelů, do dnešního dne jim ale nezaplatil. "Obviněný dále uzavřel leasingové smlouvy na tři vozidla, ale tato v rozporu se skutečným vlastnickým právem dosud nezjištěným způsobem zcizil. U dvou z nich zaplatil pouze tři leasingové splátky, u třetího pak pouze jednu," uvedla Sochorová.

Provozovatel autobazaru také podvodně získal 200.000 korun z úřadu práce na vůz pro invalidu. "Přesto, že byl s budoucím invalidním majitelem domluven dle jeho specifikace na pořízení vozidla, toto mu nikdy nepředal a zaslaný příspěvek na jeho koupi dosud úřadu nevrátil," sdělila policistka. Muž také podle kriminalistů připravil o 260.000 korun zákaznici, které prodal vozidlo Volkswagen Sharan s tím, že bude v jejím výhradním vlastnictví. "Nicméně tato žena při snaze zakoupené vozidlo zaregistrovat a přepsat na sebe zjistila, že vůz je ve vlastnictví leasingové společnosti," dodala Sochorová.

čtk