Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ředitel Městské policie Jablonec  dostal více pravomocí, nově může rozhodovat i o platech

10. 05. 2019 | 7:26

Ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou Roman Šípek bude mít více pravomocí. Na základě rozhodnutí Rady města Jablonec nad Nisou bude moci rozhodovat i v oblasti pracovněprávních vztahů. Dosud měl tuto pravomoc primátor města Milan Kroupa.

Svěření daných pravomocí je v souladu se zákonem o obecní policii v pracovněprávních vztazích. V praxi to znamená, že ředitel městské policie bude moci operativně řešit všechny pracovněprávní záležitosti, jako je například vznik a zánik pracovního poměru, oblast platů a odměn nebo povinného vzdělávání strážníků.

„Tento krok je zcela logický. Ředitel městské policie má přeci největší přehled o svých zaměstnancích.

Současné nastavení bylo velice nepraktické, a proto jsem rád, že dojde ke změně,“ říká primátor Milan Kroupa s tím, že on sám bude řešit pracovněprávní záležitosti pouze ve vztahu k řediteli městských strážníků. „Co se týče dalších zaměstnanců městské policie a pracovněprávních vztahů, bude moje úloha především kontrolní,“ uzavírá Milan Kroupa.

převzato z www.mestojablonec.cz