Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ředitel umělecké průmyslovky v Železném Brodě končí, chce okusit nové výzvy

09. 09. 2019 | 18:00

Radní Libereckého kraje dnes na své mimořádné schůzi vzali na vědomí odstoupení ředitele Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské (SUPŠS) v Železném Brodě Libora Doležala. Ten se vzdal své funkce z osobních důvodů s účinností k 18. září 2019.

ZBprůmyslovka
Foto: www.ceskyraj.cz

Libor Doležal ve svém vyjádření, které zaslal odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje mimo jiné uvádí: „Rozhodl jsem se okusit nové výzvy ve svém životě. Končím tedy v roli ředitele této výjimečné školy. Přeji sklandě, aby zůstala i v dalších 100 letech své existence vyhledávanou a respektovanou vzdělávací institucí v Libereckém kraji.“

Členové rady kraje projednali složité poměry panující již delší dobu ve škole. Vyslechli si přitom názory všech členů školské rady, zástupce učitelů odborných předmětů, reprezentanta petice umělecké veřejnosti i ředitele školy.

„Rád bych panu řediteli poděkoval za čtyřletou práci pro školu a konstruktivní přístup, díky kterému, doufám, dojde k celkovému zklidnění situace,“ dodal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.  

Školu vedl Libor Doležal od 1. srpna 2015. O vyhlášení konkurzu na nového ředitele rozhodne krajská rada na své schůzi v úterý 17. září 2019.

LK/Filip Trdla