Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce sítí v Jablonci začne až v září, zpoždění způsobily komplikace při výběru dodavatele

25. 07. 2019 | 17:43

Plánovaná rekonstrukce inženýrských sítí v centru Jablonce nad Nisou se dál komplikuje. Práce měly začít už v červenci, pak je magistrát musel kvůli zpoždění při výběru dodavatele posunout na srpen a teď se zahájení opět odsouvá až na září. Důvodem zdržení je tentokrát námitka, kterou podali čtyři Jablonečané ke stavebnímu řízení na dešťovou kanalizaci, sdělila dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Hajná.

"Proto se letos soustředíme na rekonstrukce a výstavbu v křižovatce Poštovní-Budovatelů včetně mostu přes Nisu v ulici U Balvanu bez retenční nádrže. V ulici Budovatelů bychom rádi dokončili opravy po lávku za lázněmi, v ulici Poštovní vzhůru až po vchod do polikliniky. Plyn musí být v polovině října opět propojený, do konce listopadu musí být hotové dočasné povrchy ulic a vrácené koleje. Hodně bude záležet na počasí," doplnil vedoucí městského odboru rozvoje Otakar Kypta.

Práce by měly začít 2. září, odklady se stavební sezona pro dodavatele výrazně zkrátila. Akce je o to náročnější, že je nutné zkoordinovat několik dodavatelů. Oprava čeká vodovodní řad a plynové potrubí, vyměnit je potřeba kanalizaci a vybudovat samostatnou dešťovou kanalizaci včetně retenčních nádrží. Stavba je první částí rozsáhlé rekonstrukce inženýrských sítí, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. Práce v centru města budou pokračovat příští rok na jaře.

Stavba od září uzavře pro dopravu křižovatku ulic Poštovní a Budovatelů, od okružní křižovatky U Zeleného stromu bude možné jet na parkoviště na Anenském náměstí, do ulic Dvorské, Soukenné, Fügnerovy a Malé Budovatelů. Dál už ale bude ulice zavřená až po křižovatku s ulicí U Nisy. Poliklinika bude přístupná z Poštovní ulice. Jezdit nebude ani tramvaj mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, už od 1. září ji nahradí autobusy. "Žádáme řidiče, aby pečlivě sledovali dopravní značení a jeho aktuální změny," dodal náměstek primátora Jakub Chuchlík (Piráti).

čtk