Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukci fotbalové Střelnice završí výměna světel či pořízení techniky na nový trávník. 10 milionů zaplatí město jako vlastník stadionu

23. 10. 2023 | 5:00

Téměř 10 milionů korun uvolní statuární město Jablonec nad Nisou ze svého rozpočtu pro společnost SPORT, a to na pořízení reklamních LED panelů na nově zrekonstruované fotbalové hřiště Střelnice. V rámci přenosů zápasů Fortuna Ligy a MOL Cupu se na nich bude zdarma prezentovat také město.

JNstadionFoto Artur Irma
Foto Artur Irma, ve fotogalerii mix archivních fotek ze zápasů Jablonce

„LED panely budou sloužit k prezentaci partnerů Fotbalového klubu Jablonec, a. s., společnosti SPORT Jablonec nad Nisou, s. r. o., i statutárního města Jablonec nad Nisou,“ říká jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

Nákup reklamních LED panelů zajistí společnost SPORT Jablonec nad Nisou, s. r. o., formou zadávacího řízení. Panely budou v účetní evidenci společnosti SPORT, která je na základě smlouvy zapůjčí FK Jablonec, a. s.

Celková investice bude rozpočítaná do sedmi let s ročním nájmem 1,25 mil. Kč, revize, pravidelný servis, údržba a vhodné skladování zajistí fotbalový klub. Led panely bude ke své prezentaci užívat i město, a to i v rámci přenosů zápasů Fortuna ligy + MOL Cupu, a to zdarma.

Fotbalové hřiště na Střelnici v Jablonci při rekostrukci, foto: Artur Irma

Pro nový fotbalový trávník pořídí SPORT patřičnou techniku

Jablonečtí zastupitelé schválili dvoumilionovou investiční dotaci z rozpočtu města pro společnost SPORT Jablonec nad Nisou, s.r.o., na pořízení zahradní techniky k údržbě travnaté plochy fotbalového stadionu Střelnice. Ta prošla v létě kompletní rekonstrukcí.

Generální rekonstrukce fotbalového stadionu v areálu jablonecké Střelnice, který je v majetku města, proběhla letos v létě. Město na ni získalo 40milionovou dotaci z Národní sportovní agentury (NSA), město se podílelo 12 miliony a 8,5 mil. Kč plynulo z rozpočtu Fotbalové akademie, z.s.

„Hřiště má nový trávník, drenáže, rozvody vyhřívání včetně kotelny pro obsluhu vyhřívání a vyměněný je i nevyhovující systém zavlažování. V okolí hrací plochy již není žádný starý tartan a po obvodu celého hřiště je vyhřívaná umělá tráva, která navazuje na přírodní hřiště,“ popisuje jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

Nyní společnost SPORT Jablonec nad Nisou, s. r. o., požádala o dvoumilionovou investiční dotaci na pořízení techniky k údržbě nově zrekonstruované travnaté hrací plochy a zastupitelé dotaci schválili.

Rekonstrukci završí výměna světel

Ve dnech 24. – 25. října se bude měnit umělé osvětlení stadionu. K výměně bude třeba neobvykle velkého jeřábu a kamionu s protizávažím. Proto bude v úterý 24. a ve čtvrtek 26. října vždy mezi 8 a 13 hodinou zcela uzavřená část ulice Vrkoslavická od ulice Turnovská. Objízdná trasa bude značená od křižovatky ulic U Balvanu-Turnovská. Informace o výměně osvětlení podává Petr Flodrman, tel. 606 641 929, petr.flodrman@fkjablonec.cz.

JN/Jana Fričová