Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Silničáři otevřeli pro kamiony cestu do Harrachova a dál k přechodu s Polskem

22. 01. 2023 | 11:40

Silničáři dnes dopoledne otevřeli pro kamiony úsek silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Díky příznivému počasí a dobré sjízdnosti komunikaci zprůjezdnili pro kamiony od 10:30.

silnicesnihtanvald1
archivní foto z Desné Artur Irma

ČTK o tom informoval Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Uzavřena byla komunikace od sobotního poledne.

V Libereckém kraji v sobotu sněžilo, a silničáři proto s předstihem ohlásili, že uzavřou danou trasu pro kamiony. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozy vedla přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35.

Osmnáctikilometrový úsek silnice z Tanvaldu na Harrachov se v posledních letech pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavírá při každém silnějším sněžení. K zablokování silnice tam stačí jediný uvízlý kamion. Na uzavření tahu do Polska přes Krkonoše upozorňuje proměnné dopravní značení, do jehož vybudování investovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přes deset milionů korun. Na značky motoristé narazí už v Příšovicích, Jablonci nad Nisou nebo Vratislavicích.

čtk