Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sociální pracovníci z Jablonce diskutovali v Poslanecké sněmovně o připravovaném zákoně

11. 10. 2019 | 19:35

O sociálních službách diskutovali zástupci jejich jabloneckých poskytovatelů v čele s náměstkem primátora Davidem Mánkem ve čtvrtek v Poslanecké sněmovně. Jejich partnerem byla poslankyně Parlamentu ČR Jana Pastuchová.

Pětačtyřicet zástupců poskytovatelů sociálních služeb v Jablonci nad Nisou a OSPOD v čele s náměstkem primátora pro oblast sociální Davidem Mánkem diskutovalo v Poslanecké sněmovně právě o problémech kolem sociálních služeb. „Tématem bylo financování a připravovaný zákon o sociálních službách, nelehká pozice pečovatelek a možnosti sblížení sociální i zdravotní péče, jejichž příliš ostrá rozhraní velmi znesnadňují práci nejen pečovatelkám,“ říká náměstek Mánek.

Jabloneckou delegaci přijal ve sněmovně také premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Výsledkem společné příjemné diskuze byla dohoda na další spolupráci na důležitém zákoně o sociálních službách, který by měl jasněji vymezit pravidla financování sociálních služeb a lépe řešit průniky mezi zdravotní a sociální službou, dodává Mánek.

Po diskuzi provedla Jana Pastuchová jablonecké hosty Poslaneckou sněmovnou. Poté kroky delegace směřovaly do Werichovy vily, kde je taktéž čekala komentovaná prohlídka. „Cestu do sněmovny jsme zařadili do Týdne sociálních služeb. Chtěli jsme tak také vyjádřit své uznání všem pracovníkům v sociálních službách,“ uzavírá David Mánek.

TZ/Jana Fričová