Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavba kanalizace v Jablonci se posouvá z křižovatky ulic Poštovní a Budovatelů na Anenské náměstí

29. 07. 2020 | 12:15

Zhruba od března tohoto roku se v Jablonci nad Nisou intenzivně pracuje na dešťové kanalizaci v dolním centru města. Dosud byla uzavřená křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů. To se však v nejbližších dnech změní, křižovatka se otevře a začne soubor dalších staveb na Anenském náměstí, která potrvají od 1. srpna do 30.října 2020.

jablonec krizovatka budovatelu-postovni
Křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů

„Soubor staveb, který zahrnuje i výstavbu první části II. etapy Dešťové kanalizace Jablonec nad Nisou – Centrum, bude zabírat prostor od křižovatky ulic Budovatelů x Soukenná x Kostelní, tedy od hotelu Merkur, po OK U Zeleného stromu. Těchto 140 metrů má termín dokončení do konce října letošního roku,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že jde o komplikovaný úsek. „Proto bude rozdělený na etapy, kdy první etapa potrvá od 1. do 15. srpna a další etapy postupně až do konce října 2020,“ dodává náměstek.  

Trojice stavenišť

Na zmíněných 140 metrech vzniknou tři staveniště. „To první potrvá jen tři dny, během kterých bude napojen stávající vodovod na provizorium položené od okružní křižovatky U Zeleného stromu až k hotelu Merkur,“ popisuje Roubíček. Druhé staveniště bude v ulici Fügnerova od ulice Budovatelů k mostu přes Lužickou Nisu.

„Zde se bude budovat nová kanalizace a kvůli výkopu bude odstraněna vozovka v celé šíři, proto bude tato část ulice Fügnerovy zcela uzavřená a část ulice od mostu k ulici Sadové bude obousměrná,“ doplňuje vedoucí odboru rozvoje Martin Jančík. Příjezd a výjezd ke krytému parkování bude možný vždy v jedné polovině vozovky, vyjíždět se bude do ulice Sadová. A třetí staveniště zabere polovinu ulice U Zeleného stromu od hotelu Merkur po most, překládat se tam bude plynovodní potrubí. Po dobu prací na Anenském náměstí bude parkoviště uzavřené.

Změní se objížďky

Ulicí Budovatelů bude možné jet od Liberce až k parkovišti před prodejnou DATART i k parkovišti na protější straně. Doprava z ul. Kostelní bude se stávajícím omezením možná stále do ulice Soukenná a střídavě do ulice Budovatelů. Do ulice U Zeleného stromu se bude moci vjíždět jen částečně, a to jen pro vjezd do ulic Dvorská a tzv. slepé komunikace, což je vjezd do dvora. Průjezd k okružní křižovatce možný nebude. Parkoviště na Anenském náměstí bude po dobu stavby uzavřené a jeho plocha bude sloužit pro potřeby stavby. Chodci nebudou moci přejít přes most v ulici U Zeleného stromu. Jako náhradní cesta budou sloužit ulice Soukenná nebo Dvorská, Lidická a 5. května. Po 15. srpnu se uzavírky a objížďky opět změní, a to dle skutečného postupu prací.

TZ/Jana Matěchová