Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavba plánované a odložené výstavby dešťové kanalizace začne v centru Jablonce 16. března

13. 03. 2020 | 5:45

Křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů včetně mostu k ulici U Balvanu se úplně uzavře 16. března. Město zahájí plánovanou a odloženou výstavbu dešťové kanalizace, ke které se přidají také další správci sítí se svými rekonstrukcemi. Uzavírka potrvá zhruba do konce června. Poté se stavba posune vzhůru ulicí Poštovní po částech až po křižovatku s ulicí Libereckou a začne rekonstrukce sítí na Anenském náměstí. Uzavírky pro tuto oblast začnou v srpnu a potrvají do konce listopadu. Tramvaj č. 11 přestane jezdit 14. března, konečná pro náhradní autobusy se přesune k radnici, autobusy městské hromadné dopravy budou jezdit po náhradních trasách.

Letošní stavba je první částí rozsáhlé rekonstrukce plynovodu, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. „Tramvaj č. 11 přestane jezdit 14. 3., koleje odstraní DPMLJ o víkendu 14.-15. 3. a od rána 16. 3. se křižovatka ulic Poštovní-Budovatelů zcela uzavře. Za tramvaj budou od 14. 3. jezdit autobusy, které budou mít konečnou na zastávce u radnice, a od 16. 3. začnou platit náhradní trasy městské hromadné dopravy,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček. Stavba začne od Nisy přes křižovatku ulicí Poštovní směrem vzhůru s odbočkou do ulice Budovatelů a současně se bude opravovat most přes Nisu mezi bývalými lázněmi a učilištěm.

Uzavírky

16. března se uzavře křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů. Od okružní křižovatky U Zeleného stromu bude možné jet na parkoviště na Anenském náměstí, do ulic Dvorská, Soukenná, Fügnerova a „Malá Budovatelů“. Za parkovištěm na rohu ulic Fügnerova a Budovatelů bude ulice Budovatelů úplně uzavřená až za polikliniku, ale vjezd na parkoviště zdravotnického zařízení bude možný. Poliklinika bude přístupná i shora z ulice Poštovní, zajištěná bude dopravní obsluha a přístup k prodejnám v ulici Budovatelů.

Od června se stavba posune ulicí Poštovní vzhůru ke křižovatce s Libereckou a od srpna začne rekonstrukce sítí v komunikaci U Zeleného stromu, vedle Anenského náměstí. „V tuto chvíli již bude průjezdná křižovatka Poštovní-Budovatelů a ulice Budovatelů až k hotelu Merkur. Obslužná komunikace vedoucí za panelovými domy („Malá Budovatelů“) nebude v této době průjezdná a parkoviště na rohu ulic Fügnerova a Budovatelů bude přístupné od otevřené křižovatky Poštovní-Budovatelů,“ dodává vedoucí odboru rozvoje Otakar Kypta.

Objízdné trasy

Objízdné trasy povedou od křižovatky U Balvanu-Skřivánčí ve směru na Liberec ulicí Skřivánčí, Vodní a z ní vlevo ulicí U Nisy do ulice Liberecká a dál k OK Tovární. Od Liberce povede objízdná trasa od OK Tovární ulicí Libereckou, na světelné křižovatce vpravo do ulice U Nisy, dále ulicí Vodní a Skřivánčí až na křižovatku U Balvanu buď k OK Turnovská, nebo k OK U Zeleného stromu. „Alternativa pro nákladní auta delší jak 12 m, která na světlech vpravo do ulice U Nisy neodbočí, bude možnost pokračovat rovně ulicí Libereckou a Budovatelů na křižovatku s ulicí U Nisy, kde odbočí vpravo do jednosměrné ulice U Nisy, poté vlevo do ulice Vodní a dále ulicí Skřivánčí,“ popisuje Kypta.

Dopravu ovlivní i uzavírka Rádelského mlýna

Žádáme řidiče, aby pečlivě sledovali dopravní značení a jeho aktuální změny,“ nabádá motoristy k pozornosti náměstek Roubíček, protože již od 29. března bude úplně uzavřena odbočka z křižovatky u Rádelského mlýna do a z Jablonce, neboť začne její přestavba.

TZ/Jana Fričová