Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tři žádosti o dotace na čističky odpadních vod v Jablonci nad Nisou jsou schválené

23. 09. 2020 | 5:42

Od začátku dubna přijímalo oddělení dotací jabloneckého magistrátu žádosti o finanční příspěvek do Programu podpory technické infrastruktury. Program podporuje odkanalizování rodinných nebo bytových domů, které dosud nejsou napojené na veřejnou kanalizaci.

potrubi kanalizace
Foto: JN

Nově se program týká i novostaveb, pokud má žadatel již schválenou žádost do 1. kola radou města v předchozích letech,“ upozorňuje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací, a dodává: „Letos byly předloženy tři žádosti o dotace na domovní čistírny odpadních vod, které schválilo zastupitelstvo na svém zářijovém jednání.“

Žádosti se stále předkládají ve dvou kolech na oddělení dotací, dotace činí 50 % způsobilých výdajů, maximálně však 50 tis. Kč na jednu bytovou jednotku. Vyplácena je ex-post, závěrečné vyúčtování příjemce předkládá nejdříve k 1. březnu 2021.

více: Program podpory výstavby technické infrastruktury.

JN/Jana Fričová