Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U odemykání Jizery budou asistovat Slunčík, Vodník, Lodník i Úředník s obřím razítkem

V době, kdy médiím dominuje zpravodajství z hor a nesjízdných silnic, je tato pozvánka možná trochu předčasná. Termín v kalendáři si ale můžete zaškrtnout už nyní. V sobotu 18. dubna 2020 pořádá společnost SUNDISK tradiční akci cestovního ruchu Libereckého kraje – Odemykání řeky Jizery. Ve sportovně rekreačním areálu SUNDISK family / Žlutá plovárna na Malé Skále začne od 10 hodin pestrý program pro všechny návštěvníky – dětské atrakce, živá hudba a bohaté občerstvení.

JizeraOdemyk
archivní foto

Rodiny s malými dětmi čeká pohádková cesta po Greenway Jizera z Malé Skály směrem do necelých 2 km vzdálené obce Líšný. Děti se zde mohou těšit na divadlo, které začne přesně v 11 hodin. Další divadlo začne ve 13 hodin přímo v areálu Žluté plovárny.

Program vyvrcholí ve 14 hodin slavnostním odemčením řeky Jizery pro sezónu 2020. „Účast potvrdili maskot SUNDISK family Slunčík, dále Vodník, který předá klíč Lodníkovi a vše obřím razítkem potvrdí také Úředník,“ řekl Aleš Zemín z pořádající firmy SUNDISK.

Letošní novinkou je dětský závod na koloběžkách v areálu Žluté plovárny. Od 14,30 propukne napínavý závod dvojic „TAMZPÁTKY – tam na lodi, zpět na koloběžce“. Závodníci splují Jizeru ze Žluté plovárny k Penzionu Křížky, tam vymění loď za koloběžku a spěchají zpět
do cíle. „Odvážní jednotlivci mohou závodit na paddleboardech a zpět rovněž
na koloběžkách“, dodal Martin Bauer starší z firmy SUNDISK. Už tradičně se bude závodit
o soudek piva a další ceny pro celou rodinu.

V tento den se otevřou i další provozovny SUNDISK family. „Návštěvníci si budou moci
při Odemykání Jizery zapůjčit loď na Žluté plovárně, splout do Kempu Dolánky, odtud se dostat zpět na našich koloběžkách a po cestě se třeba občerstvit v Hospůdce Křížky přímo na Greenway Jizera“, zmínil Zemín.

TZ/SUNDISK a SUNDISK Family.