Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Harrachově se schyluje k 75. ročníku Příjezdu Krakonoše. Pán hor sejde do údolí 18. března

15. 03. 2023 | 11:43

Třetí březnový víkend chystá Harrachov tradiční akci Příjezd Krakonoše. 75. ročník akce, která symbolicky odstartuje jarní část zimní sezony, je v plánu na 18. března. Vstupné je zdarma, součástí je průvod v maskách, zdravice Krakonoše a bohatý kulturní program. Zima tím ale v Harrachově nekončí, skiareál bude pokračovat až do Velikonoc.

krak18A
archivní foto

Registrace masek začne v 10.00 na křižovatce u Karolíny. Zapojit se může každý. V 11 hodin začne Průvod městem s Krakonošem a jeho družinou. Ve 12.00 dorazí průvod k hotelu Skicentrum, kde Krakonoš přivítá jaro a odstartuje odpolední kulturní program.

“Jsme rádi, že se nám daří držet tradici. Příjezd Krakonoše je každoročně akcí, při které se sejdou místní a symbolicky uzavřou hlavní část zimní sezony a odstartují tu jarní. Velkou část návštěvníků tvoří také naši hosté, kteří jsou samozřejmě srdečně zváni,” říká starosta
Tomáš Vašíček.

Krakonoš v sobotu 18. března přivítá v Harrachově jaro. Zima tím ale v horském středisku nekončí. Harrachov stále nabízí kilometry upravovaných běžeckých tratí. Každodenní provoz pokračuje také na sjezdovkách ve Sportovním areálu Harrachov. “Sezona byla určitě poznamenaná velkými výkyvy počasí. Přesto ale tradičně budeme pokračovat v provozu až do Velikonoc,”říká Vlastislav Fejkl ze Sportovního areálu Harrachov.

TZ Harrachov/Hana Veselá