Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V informačním centru na jablonecké radnici je k dispozici rouškovník číslo dvě

26. 03. 2020 | 8:41

V informačním středisku v přízemí jablonecké radnice je umístěný druhý rouškovník. Roušku z něj si mohou odnést všichni, kdo si ji nebyli schopní doposud sehnat či ušít. K dispozici jsou v otevíracích době informačního střediska.

Každý si odnese roušku jen pro vlastní potřebu, popřípadě pro příslušníky své rodiny, nesmí se odnášet do zásoby. Před použitím je roušky ještě třeba vydezinfikovat, tzn. vyprat, vyvařit a přežehlit.

První rouškovník funguje již od minulého týdne v Domě dětí a mládeže Vikýř. I tady si může veřejnost pro své potřeby vyzvednout roušky. Obě místa – Vikýř a radnice fungují také jako sběrová, kam může své přebytky přinést každý, kdo ušil roušky navíc, a to konkrétně ve Vikýři je možné roušky nechat na stole u vchodu, na radnici se mohou odevzdávat v informačním středisku. Roušky, které na radnici a ve Vikýři vznikají, se dále distribuují také do ČČK, do nemocnice apod.

Rouškovník „Íčko“ v Jablonci je otevřené

Jablonecký magistrát odbavuje pouze telefonicky objednané klienty. Do informačního střediska magistrátu musí veřejnost vstupovat po jednom. V případě, že to bude časově zvládnutelné, mohou zdejší pracovnice v naléhavých případech začít například ověřovat.

Objednaní klienti si před vstupem do úřadu povinně vydezinfikují ruce. Dezinfekční prostředek je k dispozici u vstupu.

Otvírací doba informačního střediska magistrátu:

pondělí, středa 8 - 17 hod

úterý, čtvrtek a pátek 8 - 14 hod

TZ/Jana Fričová