Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Jablonci se bude tančit po tři dny a na třech parketech. Přihlášeno je 34 škol a fandit má tisíc diváků denně

22. 05. 2019 | 0:00

Městská hala v Jablonci nad Nisou bude opět hostit otevřené mistrovství České republiky Czech Dance Championship 2019. Tančit se bude po tři dny, přihlášeno je 34 tanečních škol, mistrovství se zúčastní děti, mládež i dospělí tanečníci z celé České republiky. Mistrovství je otevřené a tak letos přivítá i tanečníky z Ukrajiny. Tančit se bude na třech tanečních parketech, podporovat a fandit bude až 1000 diváků každý den.

TANECJN
archivní ilustrační foto

Program je opravdu nabitý a k vidění bude mnoho tanečních disciplín v pěti věkových kategoriích. Nejpočetněji obsazené disciplíny jsou tradičně karibské styly, salsa, bachata, merenge a latinsko-americké styly a to ve čtyřech věkových kategoriích.

Další dobře obsazenou disciplínou je pompon cheer. Mistrovství ČR je současně kvalifikací pro Mistrovství světa v disciplínách WADF, které se bude konat 17. – 23. listopadu 2019 v libereckém CENTRU BABYLON. V porotě zasednou profesionální tanečníci nejen z České republiky, chybět nebudou speciální hosté a určitě nebude chybět tradiční společný tanec s porotou.

Soutěžní klání i doprovodný program je přístupný široké veřejnosti. Diváky můžeme pozvat třeba na soutěže choreografií, kde nejpočetnější skupiny budou mít 30 členů. Nejpočetnější výpravy chystají školy Taneční a pohybová škola ILMA Turnov, Rytmus Úvaly, Cross dance Kolín a Stonožka Bruntál.

TZ