Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Kokoníně vznikne parkoviště určené hlavně pro auta zaměstnanců tamní firmy. Místní to tak chtějí

26. 12. 2021 | 10:27

Projektovou dokumentaci pro územní a stavební řízení si nechá Jablonec nad Nisou zpracovat pro plánované parkoviště u firmy IMP v Kokoníně. Jde o stavbu, po které už mnoho let volají občané Kokonína na pravidlených setkáních s vedením města. Předpokládané náklady na parkoviště jsou ve výši 13 mil. korun, za projektovou dokumentaci město zaplatí více jako 400 tis. korun.

parking tráva-4375072 1280
Ilustrační foto

Parkoviště u IMP v Kokoníně bude určené hlavně pro osobní vozy zaměstnanců firmy, počítá také s odstavným stáním pro kamiony, otočkou a zastávkou pro autobusy MHD. Vše bude stát na pozemcích původně určených pro stavbu čistírny odpadních vod. „Celý projekt připravujeme s vedením společnosti IMP, s.r.o., protože odstavná stání pro kamiony by měla sloužit pro příležitostné odstavení vozů čekajících na odbavení. I parkovací místa pro osobní auta by měla sloužit hlavně zaměstnacům IMP,“ říká Petr Roubíček, náměstek primátora pro rozvoj města Jablonec nad Nisou s tím, že na parkovacích plochách se bude finančně podílet právě společnost IMP, město má v plánu realizaci otočky a zastávky pro autobusy a zázemí pro řidiče.

Původní varianta studie počítala s parkovištem pro 52 osobních vozů, třemi místy pro kamiony a jedním pro autobus. „Letos IMP návrhlo snížení počtu parkovacích míst, a tak v nové variantě je 23 parkovacích stání pro osobní auta a dvě odstavná místa pro kamiony. Další kapacitu si zajistí firma v areálu závodu,“ doplňuje Roubíček.

Zpracování projektové dokumentace vyjde na 413 tis. korun, celá stavba si dle předpokladu vyžádá náklady ve výši 13 mil Kč. Společnost IMP se bude finančně podílet jak na přípavě dokumentace, tak i na realizaci stavby.

JN/Jana Fričová