Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Jablonci zazářily již podesáté Hvězdy nad Ještědem. Zvítězila nevidomá Nicol Pešková

28. 11. 2019 | 5:39

Sedmadvacet finalistů jubilejního desátého ročníku amatérské pěvecké soutěže Hvězdy nad Ještědem se sešlo v sobotu 23. listopadu v Městském divadle v Jablonci nad Nisou.

Hvězdy (1)
Foto: LK

Porotci hodnotili mladé zpěváky ve třech věkových kategoriích. Absolutní vítězkou soutěže se stala jednoznačným rozhodnutím poroty nevidomá Nicol Pešková.

Záštitu nad akcí převzal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Podporu akce Hvězdy nad Ještědem považuji za správný krok. Nejen, že má v Jablonci svou tradici, ale přehled pěveckých talentů je vždy pestrý a věřím, že některá jména mladých zpěváků a zpěvaček neslyšíme naposledy,“ prohlásil po akci.

Jedenáctičlenná porota hodnotila zpěváky ve třech věkových kategoriích a kromě hlavních cen se rozhodla udělit i čestná uznání. Ta získali Adéla Bojanovská, Karolína Anna Bokstefflová, Iveta Čiháková, Jonáš Pilař a Anna Požická, která si odnesla i Cenu kapely. Cenu diváka získala Nikola Horáková.

foto LKHvězdou první kategorie do 12 let se stala Anna Marie Höppnerová z Prahy. Ve druhé kategorii od 13 do 19 let zvítězila Karolína Rudolfová z Jablonce nad Nisou. Ve třetí kategorii zazářila domácí Šárka Vltavská. Absolutní vítězkou soutěže se stala jednoznačným rozhodnutím poroty nevidomá Nicol Pešková, která předvedla famózní pěvecký výkon. Píseň Mariky Gombitové Vyznanie v jejím podání zvedla ze sedadel všechny posluchače.

„Je třeba ocenit i vynikající aranže skladeb, pod kterými je podepsán Petr Hostinský. Ten společně s dalšími členy skupiny Sto zvířat doprovodil hudebně všechny finalisty,“ doplnil Petr Tulpa.

V porotě zasedli například šansoniérka Zlatka Bartošková, zpěvačka a hlasová porotkyně Linda Finková, zpěvák David Deyl, Milan Šatník a Jiří Koběrský, europoslanec Tomáš Zdechovský a absolutní vítězka loňského ročníku Veronika Daniová.

LK/Jan Mikulička