Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vzpomínky na zesnulé i státní svátek budou letos v Jablonci v komorním duchu

27. 10. 2020 | 5:36

Pietní akt ke Dni vzniku samostatného československého státu u pomníku v jabloneckých Tyršových sadech proběhne ve velmi komorní podobě. Květiny sem položí primátor Jiří Čeřovský a jeho náměstci ve středu v 10 hodin dopoledne.

hřbitov mourning-5121766 1280
Ilustrační foto

Zrušený je kvůli vládním opatřením pietní akt v neděli 1. listopadu na Městském hřbitově v Jablonci nad Nisou. „Předpokládám, že se mnoho občanů chystá o víkendu při příležitosti svátku všech svatých, tzv. Dušiček na hřbitovy, aby položili květiny na hroby svých blízkých. Apeluji na všechny, aby dbali všech preventivních opatření, aby dodržovali minimálně dvoumetrové vzdálenosti a chránili si dýchací cesty rouškami. Mějte s sebou nějaké dezinfekční prostředky nebo jednorázové dezinfekční kapesníčky, abyste si po odchodu ze hřbitova očistili ruce,“ vyzývá veřejnost primátor Jiří Čeřovský.

JN/Jana Fričová