Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Z důvodu požáru elektrického vedení bylo dnes před polednem evakuováno 187 žáků ZŠ Rýnovice

24. 09. 2020 | 13:56

AKTUALIZOVÁNO: V Jablonci nad Nisou dnes před polednem muselo dočasně opustit základní školu Rýnovice 187 žáků. Důvodem byl požár rozvaděče, nikomu se nic nestalo. V pátek ale bude kvůli nutným opravám zrušena výuka na škole. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Matěchová.

škola zs rynovice f. gorcik
Foto: JN

Požár malého rozsahu likvidovali hasiči v ulici Pod Vodárnou. "Paní ředitelka školu preventivně evakuovala ještě před naším příjezdem a jednalo se o technickou závadu na elektroinstalaci," uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková. Podle ní zasahující hasiči zkontrolovali místo zasažené požárem a hledali skrytá ohniska.

Děti se po skončení jejich zásahu mohly do školy vrátit a výuka v omezené míře pokračovala podle rozvrhu. Od pátku je ale čeká prodloužené volno, do školy znovu přijdou až po státním svátku, příští týden v úterý. "Z důvodu nutných oprav vyhlašuji na pátek 25. září ředitelské volno," dodala ředitelka školy Jana Mašindová.

čtk