Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zásada na Jablonecku chystá neděli plnou zážitků. Odehrají se tu první tatrhy

17. 06. 2019 | 14:02

V neděli 23. června se v Zásadě u Jablonce nad Nisou poprvé odehrají tatrhy. Festival jídla, kultury a kreativity v Liberci a Jablonci navštěvují tisíce lidí a v Zásadě tak narazíte na ty nejlepší podniky a výrobce z celé ČR. Pokud si chcete udělat výlet, celý den můžete využít historické autobusy.

Tatrhy existují teprve dva roky, ale už si dokázaly získat přízeň tisíců lidí, kteří na ně pravidelně vyrážejí. Je běžné, že se akce odehrává na neobvyklém místě, ale předposlední červnovou neděli se poprvé odehraje mimo větší město. Po Liberci a Jablonci nad Nisou se k obcím, kde se pořádají tatrhy, přidává městys Zásada.

Jarní tatrhy v Liberci byly veliké a celý tým si chtěl trochu odpočinout a užít si pohodovější přípravy i atmosféru. Zásada nás oslovila a počítáme, že tyhle tatrhy budou mít klidnější, výletní náladu,” vysvětluje Aneta Reichmannová, jedna z pořadatelek.

To že budou tatrhy klidnější ještě neznamená, že tu nenajdete to nejlepší z jídla, módy a designu. Představí se tu více jak 80 stánků, včetně oblíbených bister, kaváren a výrobců z celé republiky. Pevnou součástí tatrhů je také divadelní a hudební program a atrakce pro děti.

Tatrhy jsem poznal díky své manželce, nadchly mě svou atmosférou a neobyčejnou nabídkou od spousty šikovných a akčních lidí. Proto jsem zkusil oslovit pořadatele, jestli by neměli zájem zkusit jedny trhy udělat na louce u naší zásadské kaple a k mojí velké radosti měli. Moc se těšíme, teď už zbývá jen přát si hezké počasí.”, říká místostarosta Zásady Milan Kopal.

Z Jablonce do Zásady je to sice autem pár minut, ale pořadatelé vzkazují, že nejlepší je udělat si výlet pěšky nebo na kole. Pro milovníky historických dopravních prostředků bude od rána jezdit mezi Zásadou a Jabloncem historický autobus. Chystá se také speciální koloběžková dráha, vyjížďky na koních, divadlo a hudba po celý den.

Tatrhy se odehrají v neděli 23. Června od 10:00 na louce před kaplí sv. Prokopa v Zásadě. Vstupné je zdarma.