Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

38. ročník Jizerské noty se příští víkend na dva dny zabydlí v hejnickém autokempu

22. 09. 2019 | 12:00

Folkový festival Jizerská nota se koná v Hejnicích od roku 1981. Letošní 38. ročník pořádá liberecký zapsaný spolek Jizerské aktivity ve spolupráci s Městem Hejnice. Dvoudenní festival, který se koná v areálu hejnického autokempu, začíná v pátek 27. září od 19 hod.

kytaraRukaIlustr
ilustrační foto

V rámci recitálů vystoupí písničkář Déčko – Pavel Vinklát spolu s Katkou Procházkovou a Jakubem Meixnerem, skupina Klekni z Liberce, jihočeská písničkářka Šany – Petra Šanclová a brněnský muzikant Luboš Javůrek s přáteli.

V sobotu 28. září od 10 hod. se v rámci festivalu koná 11. ročník Dětské noty. V interpretační soutěži mladých skupin a sólistů do 18 let se představí pět účinkujících. Současně budou probíhat dětské soutěže, hry a rukodělné dílničky o zajímavé ceny. Tato část festivalu je určena dětským návštěvníkům, místním školákům a rodinám s dětmi.

V hlavním koncertu, který začíná od 13 hod., vystoupí osm folkových, trampských a country skupin: Báry Děčín, Bezefšeho Praha, BG Bazar Jablonec nad Nisou, Choroši střední Čechy, Monty – Jiří Motyčák Přibice, Spolektiv České Budějovice, Terrakota Praha a Vomiště Děčín. Jako host vystoupí Žalman a spol., legendární skupina písničkáře Pavla Lohonky.

Koncertem budou již po několikáté provázet Bublina – Pavlína Plchová spolu s manželem Belmondem – Milanem Plchem. Rovněž tak se jako v předchozích letech postará o kvalitní zvuk Pája Jindrák.

V závěru festivalu budou na základě diváckého hlasování oceněny nejlepší skupiny a někteří hudebníci a zpěváci, cenu si také odnese autor nejlepší písně, kterou vybere odborná porota.

V 21 hod. dojde k zapálení slavnostního ohně, u něhož se tradičně muzicíruje dlouho do noci.

Na návštěvníky čeká bohaté občerstvení a drobný stánkový prodej. Ti, kteří se rozhodnou v autokempu nocovat, mohou ve vlastních stanech zdarma.

Cílem festivalu je prezentace současné i tradiční folkové, trampské, country hudby a příbuzných žánrů. Festival také usiluje o rozvoj zájmu o hudbu u dětí a mládeže. Jizerská nota se těší návštěvnosti tří stovek diváků, takže dochází k setkávání lidí v neformálním prostředí a přátelské atmosféře.

TZ/JIZERSKÉ AKTIVITY