Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Český Dub bude potřetí nabízet k prodeji pozemky na výstavbu rodinných domů

19. 04. 2024 | 17:41

Český Dub na Liberecku potřetí nabídne k prodeji stavební pozemky v lokalitě Na Zhůrách pro výstavbu 55 rodinných domů. V předchozích dvou kolech o ně nikdo zájem neprojevil. Podle starosty Jiřího Millera (Nezávislí) podmínky opět zmírnili. Už mezi nimi není povinnost, že domy musí postavit developer, který pozemky získá.

"Bude na něm, zda bude stavět sám nebo je dál prodá jako stavební parcely," řekl dnes starosta ČTK. Případný zájemce bude vázaný jen povinností vybudovat Na Zhůrách silnice a další veřejnou infrastrukturu. Prakticky to bude znamenat, že po zaplacení kupní ceny bude moci prodat 30 pozemků, zbývajících 25 až po vybudování infrastruktury.

Českodubská radnice za stavební pozemky původně chtěla minimálně 138,8 milionu korun. Tentokrát, stejně jako v předchozím kole, nestanoví minimální cenu. A stále platí, že město pozemky nabízí vcelku. "Termín pro podání nabídek bude do 30. září," dodal starosta.

Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá přes pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít jednoho developera. Z pohledu zástavby území jde pro Český Dub, který je vzdálený od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova zhruba 20 kilometrů, o největší developerský projekt za poslední půlstoletí.

čtk