Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější

17. 07. 2023 | 14:33

Vyzkoušet si první pomoc, pochopit důležitost spolupráce, osvojit si zálesácké dovednosti i prohloubit znalosti o přírodě měly možnost české polské i ukrajinské děti v rámci letního tábora s názvem Trosečníci. Ten se uskutečnil v areálu příspěvkové organizace STŘEVLIK, p. o. v Oldřichově v Hájích od pondělí 10. do soboty 15. července.

ekotábor
Foto: LK

Tábor se konal v rámci mezinárodního česko-polského projektu Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu, jenž se zrodil ve spolupráci Libereckého kraje, Dolnoslezského vojvodství, Královéhradeckého kraje a polského subjektu Nadace Ukrajina.

„Je velmi důležité podporovat mladé lidi v budování nových kontaktů a přátelství a mezinárodní tábor je v tomto ohledu výbornou zkušeností. Díky poznávání nových jazyků, zvyků a pohledů na svět se děti učí být otevřenější a chápavější, vystoupí ze své sociální bubliny a poznají svět nezprostředkovaně, sami za sebe. Tím, že se snaží se svými zahraničními kamarády domluvit, třeba i takzvaně rukama-nohama, skvěle trénují své komunikační dovednosti,“ řekl Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Druhý turnus se uskuteční od 21. do 26. srpna také v areálu STŘEVLIKu v ubytovně Jizera v Hejnicích. Jeho podtitul zní Toulky za poznáním přírody. Děti čeká týden plný her, zážitků, tvoření a poznávání přírody podhůří Jizerských hor.

„Projekt Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko 2014 – 2020,“ dodal Jiří Ulvr.

LK/Anna Vašková