Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Energetická náročnost budovy sportovní haly ve Frýdlantu už byla neúnosná, dočkala se zateplení

31. 05. 2020 | 18:33

Zateplení fasády, zázemí, střechy i výměna oken a dveří probíhá v současné době na sportovní hale u zimního stadionu ve Frýdlantu. Projekt, který je podpořen z Operačního programu Životní prostředí 50% nákladů, přijde na zhruba 4,9 milionu korun bez DPH. Zbylé náklady uhradí ze svého rozpočtu Město Frýdlant a Liberecký kraj. Ten projekt podpořil prostřednictvím dotace na tělovýchovu a sport částkou 570 tisíc korun.

FrydlantHala
Foto: www.mesto-frydlant.cz

Energetická náročnost budovy sportovní haly ve Frýdlantu už byla neúnosná, provoz je náročný na spotřebu energií, finančně zatěžující a neefektivní vůči životnímu prostředí. Město Frýdlant se proto rozhodlo využít možnosti získání dotace z Evropské unie a budovu zateplit. V praxi to znamená, že objekt se dočká zateplení fasády sportovní haly i zázemí, výměny oken a dveří, zateplení střechy, ale i výměny stávajících tmavých plynových zářičů, které slouží k vytápění haly. Nahradí je plynové zářiče s vyšší účinností sálání,“ říká Dana Kiliánová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

„Tělocvična u zimního stadionu, kterou v současné době provozuje Tenisový klub Frýdlant, byla dokončena na začátku 90. let. Bohužel i takto relativně mladá stavba potřebuje zateplit tak, aby skrz obvodové zdi neutíkaly obrazně řečeno peníze za topení,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Zateplení objektu začalo v dubnu, hotové má být na podzim.

Projekt „Snížení energetické náročnosti sportovní haly ve Frýdlantu, reg. č. projektu CZ.05.5.18/0.0/0.0/18_100/0009419 byl finančně podpořen z Operačního programu Životní prostředí, prioritní osy Energetické úspory, investiční priority Podpora energetické účinnosti, inteligentních systémů hospodaření s energií a využívání energie z obnovitelných zdrojů.

www.mesto-frydlant.cz