Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant doplňuje zábradlí v Dlouhé ulici podél příkrého břehu Větrovského potoka

09. 07. 2024 | 18:45

Zábradlí v dalších částech ulice Dlouhá podél Větrovského potoka doplňuje v současné době město Frýdlant. Nově by mělo být o více než pět desítek metrů delší a cesta po krajnici vozovky tak pro pěší bezpečnější.

frýdlant zábradlí Dlouhá 4
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„V ulici Dlouhá už železné zábradlí podél části komunikace podél potoka je. Obraceli se na nás ale místní, kteří tudy chodí do města a zpátky domů z města, že by chtěli zábradlí na dvou místech prodloužit. V požadovaných úsecích totiž vozovka navazuje přímo na příkrý břeh, svažující se do potoka. A při vyhýbání se autu může dojít k uklouznutí a pádu z tohoto svahu,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Město proto už začalo s prodloužením zábradlí v horní části silnice, nově bude o 30 metrů delší a skončí v místě, kde už břeh potoka není tak příkrý. Náklady na tuto část zábradlí jsou vyčísleny na 97 tisíc korun. Poté bude zábradlí doplněno i ve spodní části silnice v délce zhruba 25 metrů. Náklady na tento úsek jsou 78 tisíc korun.

www.mesto-frydlant.cz