Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant hledá dodavatele kompletní rekonstrukce Kodešovy ulice. Projektanti odhadli náklady na 89 milionů korun bez DPH

07. 04. 2020 | 10:44

Frýdlant na Liberecku hledá dodavatele kompletní rekonstrukce Kodešovy ulice, která je součástí krajské silnice třetí třídy. Obnovu silnice bude proto financovat Liberecký kraj, podílet se na ní bude také Frýdlantská vodárenská společnost a samo město Frýdlant. Náklady projektu odhadli projektanti na 89 milionů korun bez DPH. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Martina Petrášková. Termín pro podání nabídek končí 4. května.

frýdlant TvLKdozinky4
Foto: Artur Irma

Kodešova ulice patří ve Frýdlantu k nejrozbitějším, o její opravě jedná radnice s Libereckým krajem od roku 2015. "Rekonstrukce je navržena od křižovatky s ulicí Míru po odbočku na Hartu. Celkem se jedná o 1612 metrů," řekl Martin Čáp z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Liberecký kraj by měl opravit mosty, opěrné zdi a také povrch komunikace, podílet se bude také na financování dostavby kanalizace.

Město Frýdlant se k projektu přidá s výstavbou chodníku a rekonstrukcí veřejného osvětlení. "Kolem této velmi frekventované komunikace nevedou chodníky a chůze po ní je nebezpečná, zvlášť při zhoršených světelných podmínkách," řekl místostarosta Jan Stodůlka (ODS). Město podle něj bude financovat i dostavbu vodovodu, který zajistí zásobování vodou pro horní část od Hřbitovní ulice směrem k Hartě, kde vodovod zatím chybí. V plánu je také dostavba splaškové a dešťové kanalizace.

Do projektu se zapojí i Frýdlantská vodárenská společnost, která do obnovy vodovodů a kanalizací v ulici plánuje dát přes 30 milionů korun, z toho zhruba sedm milionů už v letošním roce. Celý projekt je rozdělený do tří let. Hlavním důvodem je financování, které bude zřejmě bez dotací, a také organizace dopravy ve městě. Pokud vše dobře půjde, mohly by práce začít ještě letos. Radnice si už loni zadala diagnostiku objektů kolem ulice, vyhnout se tak chce případným sporům o způsobené škody.

čtk