Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejový klub HC Frýdlant má na zimním stadionu nové a bezpečnější chladící zařízení

15. 11. 2023 | 7:35

Celkem 2 miliony a 100 tisíc korun poskytlo město Frýdlant hokejovému klubu HC Frýdlant na pořízení a výměnu chladícího zařízení na zimním stadionu. Zhruba 19 let starý kondenzátor, který už podléhal korozi a hrozilo nebezpečí úniku čpavku, nechal hokejový klub vyměnit v době odstávky ledu, na přelomu jara a léta. Nový kondenzátor je celonerezový a má vyšší účinnost.

frýdlant chladící zařízení zimní stadion
Chladící zařízení na zimním stadionu

„Předpokládané náklady na nové chladící zařízení přitom byly 2 miliony a 400 tisíc korun. Podařilo se ale vysoutěžit nižší cenu, a tak přišlo celé dílo včetně revizí městský rozpočet o 300 tisíc korun levněji,“ říká vedoucí zimního stadionu Frýdlant Jiří Heinzl. Demontáž, instalace nového zařízení a následné potřebné úkony a revize probíhaly od května do srpna.

Nové chladící zařízení zajišťuje nejen bezpečnější provoz, což je samozřejmá priorita, ale má i vyšší účinnost. „V praxi to znamená, že můžeme bez problémů chladit plochu i v období, kdy jsou venkovní teploty ještě relativně vysoké, což byl dosud problém. A vzhledem k letošnímu teplému podzimu se ukazuje, že kondenzátor se dočkal výměny v pravý čas, protože jsem přesvědčen, že ten starý by ledovou plochu uchladil jen s velkými potížemi,“ uzavírá místostarosta města Jiří Stodůlka.

www.mesto-frydlant.cz