Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Most přes Velký Štolpich v Hejnicích - Ferdinandově je hotov. Městskou kasu vyšel na 2,9 milionu korun 

22. 09. 2021 | 14:44

V minulých dnech byla ukončena rekonstrukce silničního mostu přes Velký Štolpich v Hejnicích - Ferdinandově. Na místě původního mostku z padesátých let minulého století je nový betonový monolit, který by měl dlouhá léta zvládat dopravní provoz bez omezení, informoval na svém FB profilu starosta Hejnic Jaroslav Demčák (SLK).

ferdakDemčak
Foto: FB J. Demčáka, starosty Hejnic

Na místě zůstaly pouze původní opěrné zdi a přeložky se také dočkalo vodovodní potrubí, které v původním mostku vedlo. Jedná se o cestu, kterou využívá velká většina turistů pro vstup do Jizerek a části bučin vyhlášených za památku UNESCO.

Akce vyšla město Hejnice na 2,9 miliónu korun a celá částka šla pouze z rozpočtu města.

Foto: FB J. Demčáka

Již nyní je připravována projektová dokumentace na další most, který potřebuje rekonstrukci a tím je objekt na stejném potoce, ale níže po toku u obchodu na Ferdinandově. Tam by se rekonstrukce realizovala nejspíš v roce 2023.

Zdroj: FB Jarda Demčák