Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na páteřní železniční dopravní spojení do Frýdlantského výběžku se vrátila spolehlivost

25. 06. 2019 | 20:05

Páteřní železniční dopravní spojení do Frýdlantského výběžku se vrací k původní spolehlivosti. Ta byla narušena nutností řešit náhradu zde pravidelně nasazovaných motorových jednotek Stadler "RegioSpider" jinými vozidly z  důvodů nedostatku vozů schopných provozu.

vlakLKStadler 5x - Raspenava 2019-06-25
Foto: LK

„S potěšením mohu konstatovat, že od soboty 22. 6. se moderní vozidla vrátila na frýdlantské trati“ reaguje na novou skutečnost Jan Sviták, náměstek hejtmana a dodává „díky intenzivní práci v dílnách dopravce se tak stalo o týden dříve, než bylo v plánu“. Zároveň však přiznává jistou opatrnost, protože do provozu se vrátila jen část vozidel a některá stále zůstávají po nehodách na přejezdech dlouhodobě odstavena z provozu. Nárokům na vozidla částečně uleví také letní prázdniny, kdy nebude v ranní špičce nutné přidávat na „školním“ spoji další vůz navíc.

"Věřím, že události z poloviny června se již opakovat nebudou a cestující se na veřejnou dopravu budou moci zase plně spolehnout", dodává Sviták.

Železniční trať Liberec - Frýdlant patří spolu s hrádeckou tratí k nejvíce využívaným v Libereckém kraji. Denně zde vlaky přepraví přes 2600 cestujících. V několika železničních stanicích na vlaky navazují autobusové linky, které rozvážejí cestující po Frýdlantsku i do míst, kam koleje nevedou.

TZ/ KORID LK