Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové sociální služby nastaví péči o potřebné tak, aby jim umožnila pobývat co nejdéle doma

28. 12. 2021 | 9:31

Od listopadu jsou na území Frýdlantska poskytovány dvě nové sociální služby společnosti Global Partner Péče, z. ú. První z nich je odborné sociální poradenství, v rámci kterého odborníci zhodnotí potřeby každého konkrétního člověka a nastaví péči o něj tak, aby mu umožnila pobývat co nejdéle doma.

seniorkaTelefon
ilustrační foto

Navíc mohou pomoci požádat například o příspěvek na péči, díky němuž lze následně hradit platby spojené s využíváním dalších sociálních služeb. Další poskytovanou službou je osobní asistence, která nabízí podpůrné služby seniorům a lidem se zdravotním nebo kombinovaným postižením.

Odborné sociální poradenství poskytuje Global Partner Péče, z. ú. zdarma po předchozí domluvě, a to buď v kanceláři organizace na adrese ČSA 398, Frýdlant, nebo přímo u lidí doma.

Osobní asistence coby druhá nová sociální služba nabízí podpůrné služby seniorům a lidem se zdravotním nebo kombinovaným postižením. Pracovníci této služby pomohou s činnostmi, které lidé sami vzhledem ke svému stavu již nezvládají. Především se jedná o činnosti spojené s hygienou, zajištěním stravy nebo pomoc při zajištění chodu domácnosti. Tato pomoc je poskytována za úhradu ve výši 130 Kč za hodinu.

Pro bližší informace o nabízených službách kontaktujte Mgr. Mariana Svobodu na telefonním čísle 739 286 516.

www.mesto-frydlant.cz