Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obnova povrchu čtyřproudé silnice mezi Libercem a Chrastavou o víkendu skončí

25. 06. 2021 | 17:18

Obnova povrchu na čtyřproudé silnici 35 mezi Libercem a Chrastavou o víkendu skončí. Práce na více než sedmikilometrovém úseku za 350 milionů korun měly podle původního harmonogramu trvat o 15 měsíců déle. Na svém webu o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

silniceLKe
ilustrační foto: FB Silnice LK

Čtyřproudá silnice z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou patří k nejzatíženějším v Libereckém kraji, denně po ní projede až 30.000 aut. Na opravě sedmikilometrového úseku stavbaři pracovali od loňského června, původní harmonogram dokončení byl listopad příštího roku. "Zkrátit termín realizace se nám podařilo především díky zhotoviteli a zejména pak díky Krajskému úřadu v Liberci, který po dlouhém jednání povolil dopravně-inženýrská opatření na celý úsek. Zkrácení termínů nemá žádný vliv na smluvní cenu," uvedl ředitel liberecké Správy ŘSD Jan Wohlmuth.

Vozovka byla ve špatném stavu zejména kvůli nárůstu těžké nákladní dopravy. Loni stavbaři opravili levý jízdní pás ve směru na Chrastavu, letos dělali druhou polovinu komunikace. Kromě rekonstrukce povrchu stavbaři vyměňovali také mostní závěry u 12 mostů a protihlukové stěny doplnili o pruhy, aby do nich nenaráželi ptáci. O víkendu se sice provoz mezi Libercem a Chrastavou obnoví, přesto musejí řidiči ještě počítat s tím, že v okolí stavby budou pokračovat některé dokončovací práce. Především půjde o vodorovné dopravní značení, sekání ve středním dělicím pásu i u krajnic a také úklid po stavbě.

čtk