Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Polští podporovatelé těžby uhlí v dole Turów budou na přechodu v Hrádku záměrně zpomalovat dopravu

22. 03. 2021 | 7:30

Polští podporovatelé těžby uhlí v polském dole Turów dnes zorganizovali protestní akci proti kritice tamní těžby, která se ozývá z České republiky, a budou od 14.30 do 16.00 na silnici I/35 záměrně pomalou jízdou zdržovat dopravu poblíž hraničního přechodu Kopaczow - Hrádek. 

turow10 detail
Ilustrační foto, Artur Irma

Jejich cílem je  bránit  vjezdu nákladních vozidel  z české strany. Očekáváme tu dlouhé kolony vozidel a velké dopravní komplikace, proto se raději tomuto místu vyhněte, pokud můžete, a využijte k cestě do Polska a Německa  hraniční přechod Harrachov a Rumburk.

V daném silničním úseku samozřejmě posílíme výkon služby, na kterém se budou podílet  hlídky z odboru cizinecké policie a oddělení silničního  dohledu  Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

PČR/Ivana Baláková