Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poněkud kuriózní krádež připravila na Apríla Uhelnou a část Chotyně na pár hodin o vodu

112
03. 04. 2022 | 16:29

Na webu Severočeských vodovodů a kanalizací se na Apríla, tedy 1. dubna, v rubrice „Havárie vody“ objevilo oznámení: Z důvodu opravy provozní havárie na vodovodním zařízení bude dne 1.4.2022 od 4:00 hod do cca 14:30 hod přerušena dodávka pitné vody v Hrádku nad Nisou v části Uhelná... 

vodaPitíwwwgastrotrendcz
ilustrační foto

Výpadek dodávky vody postihl v první dubnový den nejen Uhelnou, ale také nedalekou Chotyni, konkrétně část Grabštejn. Při odstraňování příčin se však pracovníci vodárenské společnosti asi nestačili divit. Na ocelové konstrukci v těsné blízkosti vrtu pod Uhelnou chyběl transformátor.

Ve výšce po něm zůstaly jen poškozené kabely a izolátory. Od paty sloupu se do polí jasně rýsovala stopa po vlečení těžkého předmětu. Vede téměř kilometr polem až ke spojnici mezi Uhelnou a Oldřichovem na Hranicích. Hraniční cestu překračuje nedaleko hrany lesa a zřetelná je i dál mezi stromy na polském území. Hrádecké oddělení Policie ČR dnes událost zaevidovalo o předalo službě kriminální policie, která celou záležitost šetří. S ukvapenými soudy, kdo za tím vším stojí, buďme zatím opatrní.

Není to tak dlouho, kdy tudy ujíždělo kradené auto do Polska. Vyšetřování přitom ukázalo, že řidičem byl Čech. Další informace se pokusíme získat oficiální cestou přímo od Policie ČR.

Severočeské vodovody a kanalizace obnovily dodávky vody již v průběhu odpoledne. Odběratelům byla k dispozici i cisterna s pitnou vodou, zároveň je již funkční i vodovod. O dodávky elektřiny pro vrt se v tuto chvíli stará mohutný agregát. Libem v Uhelné tak nezbývá než doufat, že někdo neukradne i ten.

www.hradek.eu