Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Školní jídelna ve Frýdlantu bude prostornější, nově se v ní nají až 124 dětí najednou

31. 03. 2024 | 5:46

S rozšířením prostoru školní jídelny o 30 míst počítá během letních prázdnin Město Frýdlant. Propojí totiž stávající prostor jídelny s částí kuchyně, kde je technologický provoz. Od nového školního roku 2024/2025 tak bude kapacita školní jídelny 124 míst.

detiMŠ
ilustrační foto

Rozšíření školní jídelny přijde městský rozpočet dle předpokládaných nákladů na 770 tisíc korun bez DPH.

„Ve školní jídelně se v době obědů žáků základní školy neustále potýkáme s nedostatkem místa a některé děti tak musejí čekat, až se jejich spolužáci naobědvají a teprve potom mohou samy usednout k jídlu. Hledali jsme proto řešení tohoto problému a nalezli jsme ho uvolněním prostoru v kuchyni, který není plně využíván,“ vysvětluje ředitel Školní jídelny Frýdlant Ondřej Havlín.

„Díky připravovaným úpravám se kapacita jídelny zvýší o tři desítky míst a její celková kapacita bude 124 míst. Ubydou tím fronty žáků na jídlo a děti budou mít více času, aby se v klidu naobědvaly. Je to další krok, kterým chceme zvýšit komfort dětí ve školní jídelně. Tím zatím posledním byl letos vznik malé šatny pro děti, která umožňuje uložit si v ní v době oběda oblečení i aktovku,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Práce na rozšíření školní jídelny budou probíhat v době letních prázdnin, provoz školní jídelny by ale neměl být omezen.

www.mesto-frydlant.cz