Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Svatováclavské slavnosti, které se měly uskutečnit 28. září na Zámku Svijany, byly zrušeny

21. 09. 2020 | 13:05

Pivovar Svijany se rozhodl po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje zrušit 28. září Svatováclavské slavnosti na zámku ve Svijanech.

Sv. Václav na Zámku Svijany 2018
Sv. Václav na Zámku Svijany v roce 2018

„Situaci jsme konzultovali s Krajskou hygienickou stanicí Libereckého kraje, která nás s ohledem na aktuální data a predikci budoucího vývoje požádala, abychom zvážili nutnost organizovat Svatováclavské slavnosti. Na základě tohoto doporučení jsme se rozhodli akci zrušit. Podstatou Svatováclavských slavností je totiž setkání s rodinou a přáteli u dobrého piva v příjemném prostředí Zámku Svijany, jakékoliv ohrožení zdraví účastníků by tak bylo naprosto v rozporu s myšlenkou akce. O oslavu svátku sv. Václava ale naši fanoušci úplně nepřijdou. I letos jsme pro ně uvařili speciální pivo DUX, na které mohou od 23. do 30.9. vyrazit do některé z více než 200 vybraných svijanských restaurací,“ vysvětlil Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany.

TZ