Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V hrádecké firmě přestavěli  jednu sekci na výrobu plen na linku, která chrlí nanofilry do ochranných roušek

01. 04. 2020 | 7:09

Hrádecká firma Drylock.CZ se téměř přes noc stala producentem nanofiltrů do plátěných roušek. Příkladná spolupráce Libereckého kraje, Technické univerzity Liberec a firem Elmarco a Drylock se zhmotnila v průmyslovou výrobu cenných ochranných prostředků. V Hrádku, kde společnost Drylock.CZ sídlí, jsou právem hrdí.

drylock2horinka
Foto: FB J. Horinky

Starosta Hrádku nad Nisou J. Horinka na svém FB píše: "Hrdost, poděkování, zvědavost... to by bylo, aby nebylo... když se na mě ze všech stran „valí“ články o tom, jak se i náš „hrádecký“ Drylock CZ podílí na výrobě nanofiltrů z materiálu, vyvinutého Technickou univerzitou v Liberci, vyráběného v liberecké spol. Elmarco.

Ta dodává potřebný nanomateriál v rolích a hrádecká firma Drylock CZ, která během pár okamžiků, díky svým schopný technikům a seřizovačům, dokázala efektivně „přestavět“ jednu svou linku na výrobu plen na linku pro řezání nanofiltrů pro roušky pro zdravotnictví, sociální služby apod. Nejprve pro Liberecký kraj a poté, podle informací hejtmana LB kraje Martina Půty i pro celou ČR.

Asi se s Martinem musíme trošku usmívat, když se ohlédneme zpátky a vzpomeneme na dobu, když město firmě podávalo pozemek, vyjadřovalo se k návrhu výstavby na zelené louce, vnímalo celý postupný a složitý rozjezd firmy, poslouchali jsme kritiku z celé řady úst, abychom dneska společně s ostatními vyslovili své uznání a upřímné poděkování za přínos, jakým dnes firma Drylock CZ je nejenom pro Hrádek nad Nisou, ale i pro celý Liberecký kraj a možná i celou ČR..:-)

Díky moc přátelé z firmy Drylock CZ. Dnešní osobní exkurze s místostarostou Pavlem Farským byla velmi zajímavá, díky moc vedení společnosti za rozšíření obzorů aktuální výroby toho, co dnes hýbe naší zemí."

Foto: FB J. Horinky

Zdroj: FB

Boj s koronavirem spojil v Libereckém kraji obyčejné lidi, vědce a studenty technické univerzity i místní firmy. I díky tomu už se v kraji podařilo vyrobit bezmála 62.000 litrů dezinfekce a 75.000 nanoroušek a nanofiltrů a také tisíce plátěných roušek. Zatím kraj utratil za dezinfekci, roušky a další materiál 19,5 milionu korun, pokud začne plánovaná výroba 100.000 nanofiltrů denně, bude to znamenat každý den 700.000 až 800.000 korun, řekl večar na dotaz ČTK hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj) po jednání krizového štábu.

čtk