Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V nových volbách budou lidé v Radimovicích vybírat z kandidátek dvou uskupení. K urnám opět půjdou 25. března

19. 01. 2023 | 12:26

V nových volbách budou lidé v Radimovicích na Liberecku vybírat z kandidátek dvou uskupení, ČTK to řekla Kateřina Vráblová ze správního odboru Městského úřadu v Turnově, který je pro obec pověřeným úřadem. Volby se v obci uskuteční v sobotu 25. března stejně jako v dalších 32 obcích po celé zemi.

volbyIrma2
archivní ilustrační foto Artur Irma

Radimovice jsou malou obcí s 350 obyvateli na Liberecku. V řádných volbách loni v září se tam o přízeň voličů ucházelo jedno uskupení Pro Radimovice, které sestavilo sedmičlennou kandidátku, a čtyři lidé kandidovali samostatně. Do zastupitelstva se dostalo šest kandidátů uskupení Pro Radimovice a samostatný kandidát Robert Marek.

Zastupitelstvo ale dlouho nevydrželo, kvůli neshodám postupně rezignovali zástupci uskupení Pro Radimovice. "Zastupitelstvo zůstalo jen čtyřčlenné. Obec vede zastupitelstvo dál, ale s omezenými pravomocemi, protože počet jeho členů klesl pod pět, což je minimum vyžadované zákonem," řekla dnes ČTK vedoucí oddělení voleb Krajského úřadu v Liberci Pavlína Kroupová. V obci se tak musejí konat nové volby.

čtk